top of page
  • Foto van schrijverJan Roel van Rhee

De sterkste manipulatie is angst creëren #1


Ter info: de artikels

Het Laatste Nieuws - LH 06 juli 2020 11u32 Bron: The Lancet

Toonaangevend medisch vakblad: “Risico op besmetting via oppervlaktes wordt overdreven”

Het risico dat iemand kan besmet worden met het coronavirus via oppervlaktes, wordt overdreven omdat enkele studies te weinig gelijkenis vertonen met situaties uit het echte leven. Dat schrijft een professor microbiologie van de New Jersey Medical Shool in het toonaangevende vakblad The Lancet.

CleanTotaal – September 2020

Overdracht corona via oppervlakken: hoe zit het?

Daarentegen blijft het, zo blijkt uit de onderzoeken, raadzaam om grondig te schoonmaken en hiermee een veilige omgeving te creëren. Zelfs al heeft het WHO nog niet één officieel geval waarbij is vastgesteld dat er besmetting heeft plaatsgevonden via een contactoppervlak, er blijft een potentieel (klein) risico.

VRT NWS - Ann Willems, Tine Moens - vr 25 sep 2020 16:38

Viroloog Steven Van Gucht: "Blijf handvatten van winkelkarretjes en ook klinken ontsmetten"

Hoewel de overdracht van het coronavirus via oppervlakten minder vaak voorkomt dan aanvankelijk gedacht, blijft het aanbevolen om regelmatig de handvatten van een winkelkar of klinken te ontsmetten. Dat zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het wetenschappelijk instituut Sciensano.


Analyse: je kan quasi niet besmet raken via oppervlakten, toch zeggen topvirologen ons om winkelkarretjes te blijven ontsmetten

De uittreksels en de link naar elk artikel vind je verder hieronder. Dit zijn de bevindingen in drie artikels in de media.

  1. In het artikel in juli in het Laatste Nieuws bevestigt een metastudie uit het vooraanstaande ‘The Lancet’ dat de studies over besmettingen via contactoppervlakte weinig gelijkenis vertonen met de situaties uit het echte leven. Er is dus niets aan de hand.

  2. In het tweede bericht in CleanTotaal in september bevestigt de WHO dat er geen enkel officieel geval gekend is van besmetting via contactoppervlakte.

  3. En toch zegt Steven Van Gucht in het derde artikel dat we handvaten van winkelkarretjes en klinken moet en blijven ontsmetten.

De vooraanstaande virologen doen dus aan pure bangmakerij, deze keer Steven Van Gucht. Hoe kunnen we nu de virologen in hemelsnaam nog geloven? Ze proberen telkens opnieuw, volledig onterecht, angst te zaaien.


Waarom? Omdat angst zaaien de sterkste manier van manipuleren is.

 

Alles over manipulatie en beïnvloeding vind je in mijn nieuwe boek 'Gemanipuleerd' :


Jan Roel

44 weergaven0 opmerkingen

Yorumlar


bottom of page