top of page
  • Foto van schrijverJan Roel van Rhee

Christophe Verrelst van Agora Culinair verkoopt geen producten en geeft geen advies

Deze keer heb ik een bijzonder interessant interview over de rol van een pure verkoper! Precies zoals de beste sales performers het doen. Christophe Verrelst van Agora Culinair verkoopt geen producten en geeft geen advies: “mijn rol is vertrouwen creëren en de deal afsluiten.”

“Als grossier in voedingsproducten geef ik geen productadvies”

De voedingsfabrikanten geven advies aan de klant. Daarna ga ik verkopen: vertrouwen opbouwen en daarna de deal afsluiten. Dus geen advies, geen consultancy, geen productbehoeften (die zijn al ontdekt/gecreëerd).


“Mijn rol is die van een pure verkoper”

ik moet natuurlijk niet met een bestelling voor het hele gamma buiten te gaan. Maar ik ben verkoper, ik moet buitengaan met een deal. Vanaf dan wordt ik vertegenwoordiger, dan behartig de belangen van de klant in mijn bedrijf en omgekeerd.


Trouwe klanten en shoppers

Trouwe klanten: duurt langer om te overtuigen dan shopper. Maar als trouwe klanten een eerste bestelbon tekenen, dan is de kans klein dat ze de week erna naar ander gaan.

Shoppers daarentegen vergelijken direct, zien de opportuniteiten, bekijken trends. Het zijn gemakkelijke verkoopgesprekken. Ze zeggen direct OK voor de deal, maar de dag daarna zijn ze ook weer weg.Succes in de verkoop! Jan Roel

97 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page