top of page
  • Foto van schrijverJan Roel van Rhee

75% van de deelnemers aan de poll was het laatste jaar niet ziek, we hebben meer verkooptijd!


Dankzij de maatregelen hebben we 13 dagen per jaar extra verkooptijd!

Volgens een studie van SD Worx was in 2019 een Belgische werknemer gemiddeld 13 dagen ziek. Voor 75% van ons kwamen er 13 werkdagen bij, dat is 97 verkoopuren.


Zolang de maatregelen nog duren, heb je extra verkooptijd 😊.


Ons immuniteitssysteem heeft weinig moeten werken, maar moet gestimuleerd worden om actief te blijven

Er zijn weinig tot zeer weinig besmettingen van allerlei ziektes mogelijk geweest door de Covid-19 maatregelen. Ons immuniteitssysteem heeft al een jaar niet veel moeten werken. Wat kan dat voor gevolgen hebben?


Hoogleraar immunologie Ger Rijkers van het University College Roosevelt in Middelburg zegt in RTL-Nieuws: “Het immuunsysteem wordt namelijk niet gestimuleerd om actief te blijven. Stel je voor dat jij niets te doen hebt, dan lijkt elke activiteit al te veel. Maar als je een actief leven leidt, kan er altijd nog wel iets bij. Zo werkt het ook met het immuunsysteem." Rijkers: "Het moet regelmatig gestimuleerd worden om actief te blijven, anders wordt het lui."


Ook mijn verkoopaanpak moet regelmatig gestimuleerd worden om actief te blijven, net zoals mijn immuniteitssysteem

Als ik het op vlak van verkopen het moeilijk heb gehad het laatste jaar (door de maatregelen of de pandemie), dan wordt mijn verkoopaanpak doorlopend gestimuleerd, ik word uitgedaagd om actief te blijven, om te veranderen. Goed voor mij!


Als ik daarentegen vanzelf veel meer klanten binnenkreeg het laatste jaar, loop ik het risico om lui te worden. Ik wordt dan niet genoeg uitgedaagd om actief te veranderen op het vlak van verkopen.


Ik zorg er dus liefst voor dat ik mezelf op het vlak van verkopenactief blijf stimuleren. Eenvoudig? Ik leg gewoon de lat elke dag wat hoger voor mezelf.


Succes in de verkoop! Jan RoelStimuleer je verkoopaanpak: www.sb-boek.com

36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page