top of page
  • Foto van schrijverJan Roel van Rhee

Nieuwste poll: 70% van de professionals op LinekedIn zijn heel ambitieusIk vroeg in een poll: Wat is voor jou een correcte en ambitieuze (verkoop)doelstelling?

Dit zijn de antwoorden:

  • 50% slaagkans: 32%

  • 70% slaagkans: 38%

  • 90% slaagkans: 30%


De belangrijkste vaststelling is dat maar 30% van de mensen een hoge slaagkans nodig heeft (+90% slaagkans) om een correcte en ambitieuze (verkoop)doelstelling te hebben.Interessant voor managers: 70% zeer ambitieuze mensen!

Dat betekent dat de meeste deelnemers aan de poll heel ambitieus zijn. 50% of 70% kans van slagen is toch wel een serieuze uitdaging.


Voor managers is dit wel een interessante uitslag. Zeker voor sales managers: verkopers hebben immers heel expliciete doelstellingen.


We mogen als manager dus ambitieuze doelstellingen geven aan onze mensen. Onze medewerkers/verkopers zijn geen zachte eitjes, maar ambitieuze professionals. En dat is goed nieuws.Als iedereen in mijn team haar/zijn doelstellingen haalt…

Als de mensen in mijn (verkoop)team allemaal hun doelstellingen halen of overschrijden, dan is het tijd om de doelstellingen ambitieuzer te maken.


Dit is niet het eerste onderzoek dat zegt dat mensen graag ambitieuze doelstellingen stellen of krijgen. Een vroeger onderzoek bij managers gaf al aan dat de ideale doelstelling 50% van slagen heeft. In dat onderzoek bleek dat bij veel minder dan 50% slaagkans, er demotivatie optrad. Bij veel meer dan 50% slaagkans kwam er naast demotivatie ook nog verveling bij omdat het te gemakkelijk was om te slagen.Doelstelling verhogen of middelen verlagen?

Dat is een keuze die elk bedrijf zelf maakt. Als je ruimte voor groei hebt, verhoog dan de doelstellingen. Als je in een kostenbesparing zit, kan je de middelen verlagen.


In beide gevallen verlaag je de slaagkans en wordt de doelstelling ambitieuzer!


Succes met jouw ambitieuze doelstellingen!Jan Roel

57 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page