top of page
  • Foto van schrijverJan Roel van Rhee

RED-Selling podcast deel 3: definities van verkopen. Consultative selling?

Bijgewerkt op: 7 jan. 2021

Deze episode: We bespreken de essentiële definities van verkopen: Relaties leggen, enthousiasme creëren en de deal afsluiten.


Verder hebben we het over consultative selling, waarbij verkopers proberen behoeften en problemen te ontdekken om deze oplossen.


Helaas zijn veel behoeften van klanten tegenwoordig al perfect ingevuld, denk bijvoorbeeld aan de drukkerijwereld: alle potentiële klanten werken al met een drukkerij en zijn er tevreden over. Er zijn geen onvervulde behoeften of problemen.


Verder is het ook vrij negatief om steeds op zoek te gaan naar ‘op te lossen problemen’, in plaats van bijvoorbeeld opportuniteiten, wensen, persoonlijke uitdagingen, … .


Natuurlijk kan je alles onder de noemer ‘behoeften’ steken, maar dan krijg je toch veel verwarring over de aanpak: behoeften pak je immers totaal anders aan dan opportuniteiten als verkoper. Meer in de podcast.


Voor zij die liever beeld bij hun geluid hebben is de RED Selling podcast ook beschikbaar op Youtube: https://youtu.be/Bdr4yRjPH24


Uit mijn boek RED-Selling!


Jan Roel

2 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page