top of page
  • Foto van schrijverJan Roel van Rhee

Verkopen: ”Wat ik niet wil dat mij geschiedt, doe ik ook een ander niet” NOT!

Ik heb veel verkopers ontmoet die dit principe hanteren, bijvoorbeeld: “ik apprecieer niet dat ze me aanspreken in een winkel” of “ik hou er niet van dat een verkoper probeert de deal af te sluiten”… dus ik doe dat ook niet bij anderen. Helaas, foute redenering: je bent geen vergelijkingspunt voor alle mensen en je herinnert je enkel de keren dat je aangesproken werd in een winkel op het foute moment (idem met het afsluiten van de deal). Bijvoorbeeld, als een klant verliefd is op een product, wordt hij namelijk graag aangesproken en vindt hij het zelfs leuk dat de verkoper hem aanspreekt of de deal afsluit. Dus andere mensen zijn nu eenmaal niet zoals ik en de situatie is meestal anders dan mijn ervaring.

7 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page